Joulu joka päivä

Tämä joulu on erityinen. Yhtä erityinen kuin jokainen päivä, jonka olen saanut viettää tiedekerholaisten kanssa! Mahtavia oivalluksia, keksimisen ja kokeilemisen iloa. Kerholaisten riemua vaikealle tuntuneen asian ymmärtämisestä ja omaa riemuani nähdessäni kerholaisten silmiin syttyvän innostuksen.

Tämä joulu on ihmeellinen. Yhtä ihmellinen, kuin tieteen suuret saavutukset! Kuussa on käyty, matka Marsiin alkanut. Energian muuntuu muodosta toiseen tehokkaasti. Kurkotamme avaruusteleskoopeilla kaukaisiin maailmoihin. Vaarallisia sairauksia on voitettu lääkkeiden, rokotusten ja hygienian avulla. Elektroniikan alalla on tehty uskomattomia – jopa koko maailman yhdistävä tietoverkko. Tiedonvälitys kehittyy tarinankerronasta nykypäivän sähköiseen viestinvaihtoon ja siitä eteenpäin. Mitä kaikkia haasteita jälkikasvumme pääseekään ratkomaan…

Tämä joulu  on uskomaton. Yhtä uskomaton, kuin harrastuksensa löytävä lapsi tai nuori! Pääsen kerhoissa aitiopaikalle seuraamaan mielekkään ja oman näköisen harrastuksen vaikutuksia lapseen tai nuoreen. Hiljaisesta ja itseensä kääntyneestä pojasta kuoriutuu ihana, iloinen esiteini. Arka tyttö uskaltautuu kokeilemaan mekaniikan & konetekniikan kokeita, ja huomaa ymmärtävänsä ne helposti. Varovainen lapsi rohkaistuu kokeilemalla etsimään oikeat mittasuhteet kemian kokeilleen.

Tämä joulu on tärkeä. Yhtä tärkeä, kuin jokainen kerholainen! Te kaikki entiset, nykyiset ja tulevat kerholaiset – teillä on paikka joulussani. Kirjoitin MIOn kanssa joulupukille, ja toivoin teille kaikille erityistä, ihmeellistä, uskomatonta ja tärkeää joulua. MIOn lista oli vähän pidempi kuin minun.

Tämä joulu on nyt. Vietä sitä kiireettä ja nautiskellen. Lisää puuroosi manteli, jos et sitä muuten saanut annokseesi. Herkuttele huolella. Ilostuta ihmisiä ympärilläsi – hymy saa aikaan paljon. Kiitos kuluneesta vuodesta, jatketaan tieteen tiellä taas vuodenvaihteen jälkeen!

 

Joulu joka päivä