ILMOITTAUDU KEVÄÄN 2023 LASTEN JA KOULUIKÄISTEN TIEDEKERHOIHIN

Tiedekan tiedekerhossa lapsista ja kouluikäisistä kuoriutuu pesunkestäviä tiedekoita, tiedemaailman tehopakkauksia. Havainnointi ja havaintojen löytäminen ympäröivästä maailmasta ovat kerhojemme keskeisin asia. Kerholaiset tekevät paljon kokeita itse – ohjaaja avustaa vain tarvittaessa. Ruokitaan lastemme tiedonjanoa!

Tampereen kerhomme kokoontuvat Tiedeka-keskuksella Tampereen Kalevassa (Ilvestie 19). Mukaan mahtuu 8 kerholaista per ryhmä, lauantain pienryhmään 4 kerholaista.

Onko perheessäsi kouluikäisiä lapsia? Katso Tiedeka-kurssitarjonta 7-14-vuotiaille!

Asuuko kotonanne 46-vuotias tulevaisuuden Marie Curie tai Nikola Tesla? Tutustu Pikkutiedekat-kursseihin!

Jos omalle lapselle sopivan ryhmän valinta mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä.

tiedeka@tiedeka.fi tai 050 464 2160 / Soile Kutila!

Pikkutiedekat – ihmeelliset tiedekerhot 4–6-vuotiaille

Pienemmille lapsille tarkoitetuissa kerhoissa tieteen ilmiöitä lähestytään ihmettelyn ja kokeilun kautta. Kokoonnumme kerran viikossa 45 minuutin mittaisiin, korkeintaan 6 lapsen tapaamisiin. Aikuinen on tervetullut lapsen kaveriksi!

Kevätkauden Pikkutiedekat-kerhot alkavat tammi-helmikuun vaihteessa viikolla 5/2023. Kerhot päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa lopussa, ja talvilomaviikolla (viikko 9) ei ole kerhoja. Pääsiäisen aikaan kerhot eivät kokoonnu pitkänäperjantaina ja pääsiäislauantaina. Kerhoissa on kuukausittain vaihtuva teema.

Jos et ehdi osallistua koko kauden ajan, voit ilmoittaa lapsesi myös yhdelle tai useammalle kuukauden mittaiselle osakurssille.

Tiedeharrastuksen voi aloittaa mistä tahansa Pikkutiedekat-kerhosta (Pikkutiedekat 1, 2, 3 tai 4). Tästä näet tarjolla olevat Pikkutiedekat-kerhot. 

 

Koko Pikkutiedekat-kevätkauden hinta on 144 €, sisältäen arvonlisäveron sekä kaikki kerhossa käytettävät tarvikkeet. Yhden Pikkutiedekat-osakurssin hinta on 50 €.

KAIKKI KEVÄÄN 2023 PIKKUTIEDEKAT-KERHOT OVAT TÄYNNÄ!

Haluatko lyhyemmälle osakurssille? Tutustu ja ilmoittaudu tällä sivulla.

Huomaathan, että kerhoilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan alle viikkoa ennen kerhon aloitusta, maksusta peritään 50 %. Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään neljä.


Tiedekat – inspiroivat tiedekerhot 7–14-vuotiaille

Kouluikäisille tarkoitetuissa Tiedekat-kerhoissa astutaan jo syvemmälle tieteen maailmaan – toki hauskanpitoa, elämyksiä ja kokeilemisen riemua unohtamatta! Useimmat lapset osallistuvat kerhoihin yksin, mutta osallistua voi myös aikuisen kanssa.

Mikä kerho sopii meidän koululaisellemme?

Kerhojen sisältö on suunniteltu niin, että Tiedekat 12:n jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet jatkaa eteenpäin Tiedekat 3–4 -kursseihin. Tiedeharrastus on myös mahdollista aloittaa suoraan Tiedekat 2 -kerhosta ja kuroa ryhmäläisten etumatka kiinni loma-aikojen tapahtumissa.

Aluksi kerholaiset osallistuvat pääsääntöisesti oman ikäryhmänsä tiedekerhoihin (7–9 vuotiaat ja 10–14 vuotiaat). Ikäsuositukset ovat kuitenkin suuntaa antavia. Aktiviteetit ovat kaikissa ikäryhmissä samantyyppisiä, mutta vanhemmissa ikäryhmissä sukelletaan syvemmälle aiheen teoriaan – kokeillen ja havainnoiden, tietenkin. Tiedekat 1 ja Tiedekat 2 -kerhojen jälkeen kerhoissa ei enää ole ikäryhmiä.

Kaikki ikäryhmät -kerhoihin voivat osallistua minkä ikäiset lapset tahansa.

Mitä kerhoissa käsitellään?

.Tiedekan polku alkaa tutustumisesta ilmiöihin ja ilmiöiden yhdistelmiin:

  • Ensimmäisen vuoden täyttävät fysiikka ja kemia alalajeineen (Tiedekat 1–2). Tämän jälkeen ensimmäinen tasokurssi on suoritettu.
  • Toisena vuonna yksittäiset ilmiöt yhdistyvät suuremmiksi kokonaisuuksiksi (Tiedekat 3–4, toinen tasokurssi).
  • Kolmantena vuonna tutkitaan kokonaisia tieteenaloja (Tiedekat 5–6, kolmas tasokurssi).
  • Tiedekat Black Belt on kokeneiden tieteilijöiden ryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki jo pidempään tieteilleet harrastajat.

Jokaiseen 15 viikon kerhoon sisältyy kaksi teemakertaa, jolloin ohjaajan apuna voi olla teeman ammattilaisia.

Milloin kerhot järjestetään?

Kauteen kuuluu 15 kerhokertaaa, jokainen 60 minuuttia. Lauantaisin järjestettävän 4 osallistujan pienryhmän pituus on noin 90 minuuttia, koska kerho kokoontuu vain 10 kertaa.

Kevätkauden Tiedekat-kerhot alkavat tammikuun puolivälissä viikolla 3 (16.1.2023 alkava viikko). Kerhot päättyvät toukokuun alkuviikoilla. Talvilomaviikolla (viikko 9), pitkäperjantaina ja pääsiäislauantaina ei ole kerhoja.

Kevätkauden 2023 aikataulut Tampereella:

Mitä kerho maksaa ja miten ilmoittaudun?

 

Koko Tiedekat-kevätkauden (15 kerhokertaa) hinta on 280 €, sisältäen arvonlisäveron sekä kaikki kerhoissa käytettävät tarvikkeet. Kerhot laskutetaan kahdessa erässä – ensimmäinen erä kerhon alettua ja toinen erä talviloman jälkeen.

 

Ilmoittaudu tästä 7–14-vuotiaiden tiedekerhoihin Tampereella!

 

Huomaathan, että kerhoilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan alle viikkoa ennen kerhon aloitusta, maksusta peritään 50 %. Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään neljä.

 

Tiedekerhojen ohjaajasta

Tiedekan tiedekerhoja ohjaa pääsääntöisesti Tiedekan vetäjä Soile Kutila. Vuosien kokemuksella Soile tulee erinomaisen hyvin toimeen niin pienempien kuin isompien lasten kanssa ja osaa esittää tieteen salat lapsille sopivalla tasolla, innostavasti ja osallistavasti.

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy, autamme mielellämme eteenpäin!

Soile Kutila
tiedeka@tiedeka.fi
050 464 2160