TIEDEKERHOT SYYSKAUDELLA 2021

Tiedekan tiedekerhossa jokaisesta osallistujasta kuoriutuu pesunkestävä tiedeka, tiedemaailman tehopakkaus. Havainnointi ja havaintojen löytäminen ympäröivästä maailmasta ovat kerhojemme keskeisin asia. Kerholaiset tekevät paljon kokeita itse – ohjaaja avustaa vain tarvittaessa. Ruokitaan lastemme tiedonjanoa!

Ryhmät

Pikkutiedekat

 • alle kouluikäisille lapsille (46 v.)
 • lapset voivat osallistua ryhmään joko yksin tai aikuisen kanssa
 • tieteen ilmiöitä lähestytään ihmettelyn ja kokeilun kautta
 • kuukausittain vaihtuva teema, tarkemmat kuvaukset Lyhytkurssit-sivulta
 • yhden kokoontumiskerran kesto: 45min
 • SYKSYN PIKKUTIEDEKAT -RYHMÄT OVAT TÄYNNÄ.

Tiedekat

 • ikäryhmät: 79-vuotiaat ja 10-14-vuotiaat. Lisäksi Black Belt -ryhmässä yläkoululaiset sekä kaikki Tiedekat-tasokurssit suorittaneet alakouluikäiset tieteilijät. Kaikki ikäryhmät -kerhoihin voivat osallistua minkä ikäiset tahansa.
 • useimmat lapset osallistuvat ryhmään yksin, mutta voi tulla myös aikuisen kanssa
 • Nettikerhossa kokoonnutaan aina etäyhteyden kautta. Muut Tiedekat-kerhot ovat hybridi-kerhoja – pääsääntöisesti kerhokertoihin kokoonnutaan Tiedeka-keskukselle, mutta mukana voit olla myös etäyhteyden kautta.
 • yhden kokoontumiskerran kesto 60min. Lauantain Tiedekat 1 -pienryhmässä kokoontumiskerran kesto on noin 1h 15min, koska kerho kokoontuu vain 10 kertaa. Pienryhmissä käydään samat asiat kuin muissakin Tiedekat 1 ryhmissä. Pienryhmä ei kokoonnu seuraavina päivinä: la 9.10, la 30.10, ja la 27.11. LAUANTAIN PIENRYHMÄ ON TÄYNNÄ.

Tampereen kerhot kokoontuvat Tiedeka-keskuksella Tampereen Kalevassa (Ilvestie 19). Mukaan mahtuu 8 kerholaista per ryhmä, lauantain pienryhmään 4 kerholaista.

Ilmoittaudu tästä kouluikäisten tiedekerhoihin Tampereella!

Ilmoittaudu tästä alle kouluikäisten kerhoihin Tampereella!

Syyskauden 2021 aikataulut Tampereella:

 

Tiedekan kalenterivuosi sisältää kaksi 15 viikon kerhojaksoa sekä loma-aikojen tapahtumia. Kokoontumiset kouluaikoina 1 krt/vko, joten yksi kerho kestää yhden lukukauden. Osallistua voi paikan päällä tai etäyhteyden päästä. Etäosallistujille lainaamme keskeisimmät tarvikkeet kullekin kerhokerralle, loput ovat tavallisia kotoa löytyviä tarvikkeita. Nettikerholaiset voivat halutessaan ostaa tarvikepaketin, josta löytyy kerhokertojen keskeisimmät tarvikkeet. Nettikerhon tarvikepaketin sisältö ja ensimmäisen kerhokerran tarvikelista löytyy täältä.

Kuinka valita omalle lapselle sopivin ryhmä?

Alle kouluikäisille soveltuvat parhaiten Pikkutiedekat-kerhot. Pikkutiedekojen tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät Lyhytkurssit-sivulta. Eri viikonpäivinä pidettävistä Pikkutiedekat-ryhmistä voi valita vapaasti omalle perheelle sopivimman – kaikki ryhmät sopivat niin aloittaville kuin kokeneemmille pikkutieteilijöille. Pikkutiedekat-ryhmät ovat täynnä. Joillekin osakursseille mahtuu vielä. Ilmoittautumislomakkeella näkyvät ne kerhojaksot, joilla on tilaa.

Kouluikäisille tarkoitettuja kerhoja ovat kaikki Tiedekat-kerhot. Niiden sisältö on suunniteltu niin, että Tiedekat 12:n jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet jatkaa kursseja eteenpäin. On myös mahdollista aloittaa suoraan Tiedekat 2 -kerhosta ja kuroa ryhmäläisten etumatka kiinni loma-aikojen tapahtumissa.

Jos omalle lapselle sopivan ryhmän valinta mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä!

Tiedekat-kerhojen kuvaus

Tiedekan polku alkaa tutustumisesta ilmiöihin ja ilmiöiden yhdistelmiin:

 • Ensimmäisen vuoden täyttävät fysiikka ja kemia alalajeineen (Tiedekat 1-2). Tämän jälkeen ensimmäinen tasokurssi on suoritettu.
 • Toisena vuonna yksittäiset ilmiöt yhdistyvät suuremmiksi kokonaisuuksiksi (Tiedekat 3-4, toinen tasokurssi).
 • Kolmantena vuonna tutkitaan kokonaisia tieteenaloja (Tiedekat 5-6, kolmas tasokurssi).
 • Tiedekat Black Belt on kokeineiden tieteilijöiden ryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki jo pidempään tieteilleet harrastajat.

Jokaiseen 15 viikon kerhoon sisältyy kaksi teemakertaa, jolloin ohjaajan apuna voi olla teeman ammattilaisia.

Kerholaiset osallistuvat oman ikäryhmänsä tiedekerhoihin. Ikäsuositukset ovat kuitenkin suuntaa antavia. Aktiviteetit ovat kaikissa ikäryhmissä samantyyppisiä, mutta vanhemmissa ikäryhmissä sukelletaan syvemmälle aiheen teoriaan – kokeillen ja havainnoiden, tietenkin.

Tiedekat-nettikerhot

Tiedekan nettikerhoissa tieteillään kotona etäyhteyden päässä. Nettikerholaiset voivat halutessaan ostaa varustepaketin, joka sisältää olennaisimmat tiedekerhokertojen tarvikkeet ja printit. Loput tarvikkeet ovat tavallisia kodeista löytyviä aineita ja välineitä, jotka etsitään tarvikelistan mukaisesti kotoa valmiiksi kerhokertoja varten. Menossa olevan kauden varustepaketin sisältö ja seuraavan kerhokerran tarvikelista löytyvät täältä. Tiedekat 3 -nettikerhossa tieteillään kokonaan kodeista löytyvin välinein ja tarvikkein.

Hinnat

 • Tiedekat-tiedekerhon (15 h) hinta on 280 €.
 • Tiedekat-nettikerhon hinta on 150 €, lisäksi vapaaehtoinen tarvikepaketti 50 €.
 • Pikkutiedekat-syyskauden hinta on 144 €.
 • Yhden Pikkutiedekat-osakurssin hinta on 50€.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Aikataulut

 • Syyskausi alkaa 16.8.2021 eli viikolla 33.
 • Pikkutiedekat aloittavat elo-syyskuun vaihteessa alussa viikolla 35.

Kerhot päättyvät marras-joulukuun vaihteessa. Syylomaviikolla (vk 42) ei ole kokoontumisia.

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan alle viikkoa ennen kerhon aloitusta, maksusta peritään 50 %. Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään neljä.

 

Kysy lisää!

tiedeka@tiedeka.fi

050 464 2160 / Soile Kutila