TIEDEKERHOT KEVÄTKAUDELLA 2020

Olemme siirtyneet kerhoissamme etäopetukseen 23.3.2020 lähtien. Ohjeet etäopetukseen siirtymisestä on lähetetty sähköpostitse kaikille kerholaisille. Jos ette ole saaneet sähköpostiviestiä (kannattaa katsoa myös roskaposti ja mainoslaatikko), laittakaa postia tiedeka@tiedeka.fi tai soittakaa Soilelle 050 464 2160 !!

Tiedekan tiedekerhossa jokaisesta osallistujasta kuoriutuu pesunkestävä tiedeka, tiedemaailman tehopakkaus. Havainnointi ja havaintojen löytäminen ympäröivästä maailmasta ovat kerhojemme keskeisin asia. Kerholaiset tekevät paljon kokeita itse – ohjaaja avustaa vain tarvittaessa. Ruokitaan lastemme tiedonjanoa!

Ilmoittaudu tästä kevään tiedekerhoihin Tampereella!

Ilmoittaudu tästä alle kouluikäisten kerhoihin Tampereella!

Tiedekan kalenterivuosi sisältää kaksi 15 viikon kerhojaksoa sekä loma-aikojen tapahtumia. Kerhot kokoontuvat kouluaikoina kerran viikossa, joten yksi kerho kestää yhden lukukauden. Sisältö on suunniteltu niin, että Tiedekat 1-2 kerhojen jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet jatkaa kursseja eteenpäin. Voit myös aloittaa Tiedekat 2 -kerhosta ja kuroa ryhmäläistesi etumatkan kiinni loma-aikojen tapahtumissa!

Tiedekan polku alkaa tutustumisesta ilmiöihin ja ilmiöiden yhdistelmiin (Tiedekat 1-2). Fysiikka ja kemia alalajeineen täyttävät ensimmäisen vuoden. Tämän jälkeen ensimmäinen tasokurssi on suoritettu. Toisena vuonna yksittäiset ilmiöt yhdistyvät suuremmiksi kokonaisuuksiksi (Tiedekat 3-4, toinen tasokurssi), ja kolmantena vuonna tutkitaan kokonaisia tieteenaloja (Tiedekat 5-6, kolmas tasokurssi). Jokaiseen 15 viikon kerhoon sisältyy kaksi teemakertaa, jolloin ohjaajan apuna voi olla teeman ammattilaisia.

Kerholaiset osallistuvat oman ikäryhmänsä tiedekerhoihin. Ikäsuositukset ovat kuitenkin suuntaa antavia. Aktiviteetit ovat kaikissa ikäryhmissä suunnilleen samoja, mutta vanhemmissa ikäryhmissä sukelletaan syvemmälle aiheen teoriaan – kokeillen ja havainnoiden, tietenkin.

15 tunnin Tiedekat -tiedekerhon hinta on 280€. Pikkutiedekat -kevätkauden hinta on 144€.

Kevätkausi alkaa 13.1.2020 eli viikolla 3. Kerhot päättyvät toukokuussa. Talvilomaviikolla (vk 9) ei ole kokoontumisia. Tampereen kerhot kokoontuvat Tiedeka-keskuksella Kalevassa (Ilvestie 19, 33500 Tampere). Mukaan mahtuu 12 osallistujaa per ryhmä, pikkutiedekat-ryhmiin 10 osallistujaa.

Kevätkauden 2020 Tiedekat -kerhoryhmät kokoontuvat Tampereella seuraavasti:

TIEDEKERHOJEN SISÄLLÖT

Tiedekat 1: Fiilistä fysiikasta ja kuplivaa kemiaa! Tutustumme muun muassa ääneen, valoon, paineeseen ja ilmaan. Hullun professorin jalanjäljissä sukellamme kemian salaisuuksiin, kuten reaktioihin, happamuuteen ja olomuotoihin. Teemakerroilla teemme näkymättömästä näkyvää ja tutkimme alkemian aatoksia.

Tiedekat 2: Liikettä & voimaa, sähköä & sähinää! Mekaniikan ja rakennetekniikan kautta pääsemme yksinkertaisiin koneisiin, höyryn voimaan ja polttomoottoreihin. Tutuiksi tulevat myös sähkön eri lajit sekä elektroniikan peruskäsitteet. Teemakerroilla legorakenteet ja kauko-ohjattavat laitteet.

Tiedekat 3-4: Kotiympäristön ihmeitä! Kokeilemme muun muassa kotikeittiön kemiaa, sivallamme siivouskaappia ja kokeilemme kodin laitteiden toimintaa. Teemakerroilla ensiapu ja toiminta hätätilanteessa. Neloskurssilla katsotaan koko kuvaa! Tutkimme esimerkiksi ekosysteemejä ja niihin vaikuttavia tekijöitä, kokeilemme kierrätystekniikkoja sekä puhdistamme vesiä. Teemakerroilla maailmanlaajuiset ympäristöilmiöt ja tiede teollisuudessa.

Tiedekat 5-6: Tieteenalat haltuun! Tutustumme eri tieteenaloihin, kuten mineralogiaan, vulkanologiaan, paleontologiaan, tähtitieteeseen ja moniin muihin.

Pikkutiedekat 1: Kemian ja fysiikan ihmeitä! Koostuu kolmesta jaksosta: pikkukemistit 1, pikkufyysikot 1 ja pikkuinsinöörit 1. Sopii erityisesti tiedeharrastusta aloittaville lapsille.

Pikkutiedekat 2: Kemiaa, tähtitiedettä ja geologiaa! Koostuu kolmesta jaksosta: pikkukemistit 2,  pikkuastronautit ja pikkugeologit. Ryhmä sopii kaikille tiedeharrastuksesta kiinnostuneille alle kouluikäisille lapsille.

Pikkutiedekat 3: Biologiaa, fysiikkaa ja säätiedettä! Koostuu kolmesta jaksosta: pikkubiologit, pikkufyysikot 3 ja pikkumeteorologit, Ryhmä sopii kaikille tiedeharrastuksesta kiinnostuneille alle kouluikäisille lapsille.

RYHMÄT

  • Pikkutiedekat: tarkoitettu alle kouluikäisille (4-6v) lapsille. Lapset voivat osallistua ryhmään joko yksin tai aikuisen kanssa. Tieteen ilmiöitä lähestytään ihmettelyn ja kokeilun kautta. Pikkutiedekat-ryhmän teema vaihtuu kuukausittain. Yhden kokoontumiskerran kesto 45min.
  • Muut lasten ja nuorten ikäryhmät: 7-9 vuotiaat ja 9-14 vuotiaat
  • Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmä: tiedettä on maailma pullollaan, mutta miten sen huomaa? Arkielämän kokeita ja koetuksia yli 15-vuotiaille tietelijöille!

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kerhon aloitusta, maksusta peritään 50 %.

Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa.

 

Lisätietoja kursseistamme:

tiedeka@tiedeka.fi

050 464 2160 / Soile Kutila