ILMOITTAUDU SYKSYN 2024 LASTEN JA KOULUIKÄISTEN TIEDEKERHOIHIN

Tiedekan tiedekerhossa lapsista ja kouluikäisistä kuoriutuu pesunkestäviä tiedekoita, tiedemaailman tehopakkauksia. Havainnointi ja havaintojen löytäminen ympäröivästä maailmasta ovat kerhojemme keskeisin asia. Kerholaiset tekevät paljon kokeita itse – ohjaaja avustaa vain tarvittaessa. Ruokitaan lastemme tiedonjanoa!

Tampereen kerhomme kokoontuvat Tiedeka-keskuksella Tampereen Kalevassa (Ilvestie 19). Mukaan mahtuu 8 kerholaista per ryhmä.

Onko perheessäsi kouluikäisiä lapsia? Katso Tiedeka-kurssitarjonta 7-14-vuotiaille!

Asuuko kotonanne 46-vuotias tulevaisuuden Marie Curie tai Nikola Tesla? Tutustu Pikkutiedekat-kursseihin!

Jos omalle lapselle sopivan ryhmän valinta mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä.

tiedeka@tiedeka.fi tai 050 464 2160 / Soile Kutila!

Pikkutiedekat – ihmeelliset tiedekerhot 4–6-vuotiaille

Pienemmille lapsille tarkoitetuissa kerhoissa tieteen ilmiöitä lähestytään ihmettelyn ja kokeilun kautta. Kokoonnumme kerran viikossa 45 minuutin mittaisiin tapaamisiin. Aikuinen on tervetullut lapsen kaveriksi!

Syyskauden Pikkutiedekat-kerhot alkavat elo-syyskuun vaihteessa viikolla 35/2024. Kerhot päättyvät marraskuun lopussa, ja syyslomaviikolla (viikko 42) ei ole kerhoja. Kerhoissa on kuukausittain vaihtuva teema. Lisäksi lauantaisin kokoontuu eskarilaisten oma ryhmä, jossa kerholaiset saavat itse vaikuttaa kerhojaksojen ohjelmaan.

Jos et ehdi osallistua koko kauden ajan, voit ilmoittaa lapsesi myös yhdelle tai useammalle kuukauden mittaiselle osakurssille.

Tiedeharrastuksen voi aloittaa mistä tahansa Pikkutiedekat-kerhosta (Pikkutiedekat 1, 2, 3 tai 4). Tästä näet tarjolla olevat Pikkutiedekat-kerhot. 

Koko Pikkutiedekat-syyskauden hinta on 146 € sisältäen kaikki kerhossa käytettävät tarvikkeet. Yhden Pikkutiedekat-osakurssin hinta on 52 €.

Ilmoittaudu tästä Pikkutiedekat-ryhmiin ja osakursseille!

Haluatko lyhyemmälle osakurssille? Lisätietoja lyhytkurssien sivulla.

Huomaathan, että kerhoilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan alle viikkoa ennen kerhon aloitusta, maksusta peritään 50 %. Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään neljä.


Tiedekat – inspiroivat tiedekerhot 7–14-vuotiaille

Kouluikäisille tarkoitetuissa Tiedekat-kerhoissa astutaan jo syvemmälle tieteen maailmaan – toki hauskanpitoa, elämyksiä ja kokeilemisen riemua unohtamatta! Useimmat lapset osallistuvat kerhoihin yksin, mutta osallistua voi myös aikuisen kanssa.

Mikä kerho sopii meidän koululaisellemme?

Kerhojen sisältö on suunniteltu niin, että Tiedekat 12:n jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet jatkaa eteenpäin Tiedekat 3–4 -kursseihin. Tiedeharrastus on myös mahdollista aloittaa suoraan Tiedekat 2 -kerhosta ja kuroa ryhmäläisten etumatka kiinni loma-aikojen tapahtumissa.

Aluksi kerholaiset osallistuvat pääsääntöisesti oman ikäryhmänsä tiedekerhoihin (7–9 vuotiaat ja 10–14 vuotiaat). Ikäsuositukset ovat kuitenkin suuntaa antavia. Aktiviteetit ovat kaikissa ikäryhmissä samantyyppisiä, mutta vanhemmissa ikäryhmissä sukelletaan syvemmälle aiheen teoriaan – kokeillen ja havainnoiden, tietenkin. Tiedekat 1 ja Tiedekat 2 -kerhojen jälkeen kerhoissa ei enää ole ikäryhmiä.

Kaikki ikäryhmät -kerhoihin voivat osallistua minkä ikäiset lapset tahansa.

Mitä kerhoissa käsitellään?

.Tiedekan polku alkaa tutustumisesta ilmiöihin ja ilmiöiden yhdistelmiin:

  • Ensimmäisen vuoden täyttävät fysiikka ja kemia alalajeineen (Tiedekat 1–2). Tämän jälkeen ensimmäinen tasokurssi on suoritettu.
  • Toisena vuonna yksittäiset ilmiöt yhdistyvät suuremmiksi kokonaisuuksiksi (Tiedekat 3–4, toinen tasokurssi).
  • Kolmantena vuonna tutkitaan kokonaisia tieteenaloja (Tiedekat 5–6, kolmas tasokurssi).
  • Tiedekat Black Belt on kokeneiden tieteilijöiden ryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki jo pidempään tieteilleet harrastajat.

Jokaiseen 15 viikon kerhoon sisältyy kaksi teemakertaa, jolloin ohjaajan apuna voi olla teeman ammattilaisia.

Milloin kerhot järjestetään?

Kauteen kuuluu 15 kerhokertaaa, jokainen 60 minuuttia. Lauantaisin järjestettävä Tiedekat Black Belt ryhmä kokoontuu vain 12 kertaa (kokoontumisia ei ole 28.9, 26.10. ja 23.11.).

Syyskauden 2024 Tiedekat-kerhot alkavat elokuun puolivälissä viikolla 34 (19.8.2024 alkava viikko). Kerhot päättyvät itsenäisyyspäiväviikolla. Syyslomaviikolla (viikko 42) ei ole kerhoja.

Syyskauden 2024 aikataulut Tampereella:

Mitä kerho maksaa ja miten ilmoittaudun?

Koko Tiedekat-kevätkauden (15 kerhokertaa) hinta on 285 €, sisältäen kaikki kerhoissa käytettävät tarvikkeet. Voit valita, haluatko maksaa kerhomaksun yhdessä vai kahdessa erässä. Laskut kerhomaksusta lähetetään kerhon alkamisen jälkeen.

Ilmoittaudu tästä syyskauden 2024 TIEDEKAT-kerhoihin!

Huomaathan, että kerhoilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan alle viikkoa ennen kerhon aloitusta, maksusta peritään 50 %. Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään neljä.

Tiedekerhojen ohjaajasta

Tiedekan tiedekerhoja ohjaa pääsääntöisesti Tiedekan vetäjä Soile Kutila. Vuosien kokemuksella Soile tulee erinomaisen hyvin toimeen niin pienempien kuin isompien lasten kanssa ja osaa esittää tieteen salat lapsille sopivalla tasolla, innostavasti ja osallistavasti.

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy, autamme mielellämme eteenpäin!

Soile Kutila
tiedeka@tiedeka.fi
050 464 2160