JOULUN TIEDETTÄ JA UUDEN VUODEN SÄHÄKKÄ ALOITUS!

Juhlasesonki jyllää ympärillämme, ja välillä onkin mukava tarkastella sitä uudesta näkökulmasta. Kuusijuhlien jälkeen mieli kaipaa taas älynystyröiden hierontaa. Joulun välipäivinä ja vuodenvaihteen jälkeen järjestämme sinulle ja lähipiirillesi tilaisuuden tulla tunnissa tieteilijäksi!

Ilmoittaudu joululoman tieteilyihin tästä linkistä!

Kerää kasaan hyvä porukka (max. 8 hlöä) esimerkiksi perheenjäsenistä, kavereista tai työporukasta. Varaa ryhmälle oma tieteilyaika (60 min) ja pakkaa mukaan utelias, kokeileva mieli! Osallistuminen ei vaadi aiempaa tiedeosaamista.

Teemapäivän aihe pysyy koko päivän samana, aloitusaikoja on rajoitettu määrä: klo 12, 13.30, 15, 16.30 ja 18. Osallistujien ikä huomioidaan aktiviteettien valinnassa. Tuokioiden välissä tuuletamme tilat sekä puhdistamme välineet ja pinnat. Tuokioihin saa tulla vain täysin terveenä, ja kaikki tapahtumat ovat päihteettömiä. Ei ikärajaa. Toteutettavissa myös etäyhteydellä, jolloin ohjelma voi poiketa esitellystä. Hinta: 60 € / ryhmä. Maksu laskulla. Tiedetuokioiden ohjelmasta ja ohjauksesta vastaavat Tiedeka ja Kehittyvä Eurooppa ry.

TUNNISSA TIETEILIJÄKSI -OHJELMAT JOULUSTA LOPPIAISEEN

  • ma 28.12. Maapallolta korkeuksiin: maapallolta kohti avaruutta, ilmailun ja  avaruuden valloituksen historiaa.
  • ti 29.12. Satelliitit, luotaimet ja muut avaruudessa toimivat laitteet: Satelliittien ja luotainten  tehtävät ja toiminta, kehitys ja mitä ne siellä hommaavat. Mihin niitä tarvitaan ja miten korjataan?
  • ke 30.12. Hurja maapallomme: Maamme sisällä myllertää. Kokeillaan maanjäristyksiä ja tulivuorenpurkauksia, ja tutkitaan samalla maapallon rakennetta.
  • to 31.12. Uuden vuoden juhla: Uuden vuoden juhlintaa kuivajään ja tulitemppujen parissa!
  • ma 4.1. Säätiedettä: Tutkitaan sääilmiöitä ja luodaan niitä! Tuulee, sataa ja ukkostaa ainakin.
  • ti 5.1. Sähkön sähinää: Voiko vihannes toimia paristona tai ukkosta tehdä koneella? Ja miten tähän kaikkeen liittyvät plasmapallot? Tule itse toteamaan sähkön voima ja sähinä!
  • ke 6.1. Robottiretki: ohjataan ja ohjelmoidaan robotteja
  • to 7.1. Ihmeelliset illuusiot: Huijataan silmiä tieteen avulla!
  • pe 8.1. Valon välähdyksiä: Hajotetaan, heijastetaan, taitetaan ja rajataan valoa! Miten UV-valo ja laser eroavat tavallisesta valosta? Tule kokeilemaan!