TIEDEKERHOT KEVÄTKAUDELLA 2021

Tiedekan tiedekerhossa jokaisesta osallistujasta kuoriutuu pesunkestävä tiedeka, tiedemaailman tehopakkaus. Havainnointi ja havaintojen löytäminen ympäröivästä maailmasta ovat kerhojemme keskeisin asia. Kerholaiset tekevät paljon kokeita itse – ohjaaja avustaa vain tarvittaessa. Ruokitaan lastemme tiedonjanoa!

Ryhmät

Pikkutiedekat

 • alle kouluikäisille lapsille (46 v.)
 • lapset voivat osallistua ryhmään joko yksin tai aikuisen kanssa
 • tieteen ilmiöitä lähestytään ihmettelyn ja kokeilun kautta
 • kuukausittain vaihtuva teema, tarkemmat kuvaukset Lyhytkurssit-sivulta
 • yhden kokoontumiskerran kesto: 45min

Tiedekat

 • ikäryhmät: 79-vuotiaat, 912-vuotiaat ja yläkouluikäiset
 • useimmat lapset osallistuvat ryhmään yksin, mutta voi tulla myös aikuisen kanssa
 • Nettikerhossa kokoonnutaan aina etäyhteyden kautta. Muut Tiedekat-kerhot ovat hybridi-kerhoja – pääsääntöisesti kerhokertoihin kokoonnutaan Tiedeka-keskukselle, mutta mukana voit olla myös etäyhteyden kautta.
 • kokeilevaa tiedettä yläkoululaisille: tutkitaan ja kokeillaan käytännön tiedettä. Yhden aiheen parissa viivytään kaksi kokoontumiskertaa – ensimmäisellä kerralla tutkitaan ilmiön perusteet ja toisella kertaa sovelletaan niitä käytäntöön. Aloitusaiheena on alkeiskoneet ja Rube Goldberg.

Tampereen kerhot kokoontuvat Tiedeka-keskuksella Tampereen Kalevassa (Ilvestie 19). Mukaan mahtuu 8 kerholaista per ryhmä.

Ilmoittaudu tästä kouluikäisten tiedekerhoihin Tampereella!

Ilmoittaudu tästä alle kouluikäisten kerhoihin Tampereella!

Kevätkauden 2021 aikataulut Tampereella:

Tiedekan kalenterivuosi sisältää kaksi 15 viikon kerhojaksoa sekä loma-aikojen tapahtumia. Kokoontumiset kouluaikoina 1 krt/vko, joten yksi kerho kestää yhden lukukauden. Osallistua voi paikan päällä tai etäyhteyden päästä. Etäosallistujille lainaamme keskeisimmät tarvikkeet kullekin kerhokerralle, loput ovat tavallisia kotoa löytyviä tarvikkeita. Nettikerholaiset voivat halutessaan ostaa tarvikepaketin, josta löytyy kerhokertojen keskeisimmät tarvikkeet. Nettikerhon tarvikepaketin sisältö ja ensimmäisen kerhokerran tarvikelistat löytyvät täältä.

Kuinka valita omalle lapselle sopivin ryhmä?

Alle kouluikäisille soveltuvat parhaiten Pikkutiedekat-kerhot. Pikkutiedekojen tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät Lyhytkurssit-sivulta. Eri viikonpäivinä pidettävistä Pikkutiedekat-ryhmistä voi valita vapaasti omalle perheelle sopivimman – kaikki ryhmät sopivat niin aloittaville kuin kokeneemmille pikkutieteilijöille.

Kouluikäisille tarkoitettuja kerhoja ovat kaikki Tiedekat-kerhot. Niiden sisältö on suunniteltu niin, että Tiedekat 12:n jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet jatkaa kursseja eteenpäin. On myös mahdollista aloittaa suoraan Tiedekat 2 -kerhosta ja kuroa ryhmäläisten etumatka kiinni loma-aikojen tapahtumissa.

Jos omalle lapselle sopivan ryhmän valinta mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä!

Tiedekat-kerhojen kuvaus

Tiedekan polku alkaa tutustumisesta ilmiöihin ja ilmiöiden yhdistelmiin:

Jokaiseen 15 viikon kerhoon sisältyy kaksi teemakertaa, jolloin ohjaajan apuna voi olla teeman ammattilaisia.

Kerholaiset osallistuvat oman ikäryhmänsä tiedekerhoihin. Ikäsuositukset ovat kuitenkin suuntaa antavia. Aktiviteetit ovat kaikissa ikäryhmissä samantyyppisiä, mutta vanhemmissa ikäryhmissä sukelletaan syvemmälle aiheen teoriaan – kokeillen ja havainnoiden, tietenkin.

Tiedekat-nettikerhot

Tiedekan nettikerhoissa tieteillään kotona etäyhteyden päässä. Nettikerholaiset voivat halutessaan ostaa varustepaketin, joka sisältää olennaisimmat tiedekerhokertojen tarvikkeet ja printit. Loput tarvikkeet ovat tavallisia kodeista löytyviä aineita ja välineitä, jotka etsitään tarvikelistan mukaisesti kotoa valmiiksi kerhokertoja varten. Menossa olevan kauden varustepaketin sisältö ja seuraavan kerhokerran tarvikelista löytyvät täältä.

Hinnat

 • Tiedekat-tiedekerhon (15 h) hinta on 280 €.
 • Tiedekat-nettikerhon hinta on 150 €, lisäksi vapaaehtoinen tarvikepaketti 50 €.
 • Pikkutiedekat-syyskauden hinta on 144 €.
 • Yhden Pikkutiedekat-osakurssin hinta on 50€.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Aikataulut

 • Kevätkausi alkaa 18.1.2021 eli viikolla 3.
 • Pikkutiedekat aloittavat helmikuun alussa viikolla 5.

Kerhot päättyvät toukokuun alkupuolella. Talvilomaviikolla (vk 9) ei ole kokoontumisia.

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan alle viikkoa ennen kerhon aloitusta, maksusta peritään 50 %. Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään neljä.

 

Kysy lisää!

tiedeka@tiedeka.fi

050 464 2160 / Soile Kutila