Talvilomalla tieteilemään!

Talviloman iltapäivät sujuvat mukavasti tiede- ja koodauspajoissa! Tiedeka-keskuksella Kalevassa (Ilvestie 19, Tampere) kokoonnutaan talvilomaviikolla 9 jokaisena arkipäivänä klo 12:30-15:00 mielenkiintoisten aiheiden parissa. Pajat sopivat eskari- ja alakouluikäisille (6-12 vuotiaille). Yhteen pajaan mahtuu 10 osallistujaa, hinta 25€/paja (sis. alv 24%). Talviloman pajat järjestävät yhteistyössä Tiedeka, Kodarit ja Kehittyvä Eurooppa ry.

Kestävän kehityksen KEKE-pajassa tutkimme muutoksia maapallolla. Mitä tarkoittaa ilmastomuutos, mitä se liika hiilidioksidi on, riittääkö meillä hyvää juomavettä entä miten eläimille käy ? Paneudumme kiinnostavalla tavalla niin aikuisia kuin lapsia askarruttaviin kysymyksiin kuten myös Suomen ja maapallon haasteisiin. Tutkitaan, havaitaan ja pohditaan ratkaisuja. Aktiivisesti, itse ja ryhmässä tehden ja toimien. Kotiinvietäväksi ideoita, innovaatioita ja KEKE-keksijän harjoitustaulu.

Galaktista kivaa -tiedepajassa mennään maailmankaikkeuden ääriin! Oli aika jolloin luultiin että oma galaksimme eli linnunrata on ainoa maailmankaikkeuden suurin rakennelma. Todellisuudessa niitä on näkyvässä kaikkeudessa yli 200 tai jopa 2000 miljardia. Huh ! Galaktista kivaa – tiedepajassa emme toki ehdi tutkimaan aivan jokaista, mutta opimme mitä galaksit oikeasti ovat, miksi ne pysyvät koossa ja mitä niistä löytyy. Tehdään pienoisgalaksi  kotiin vietäväksi.

Fyysikon feikkaukset -tiedepajassa tutkimme, miten fysiikan ilmiöt huijaavat silmää ja järkeä. Kokeilemme Newtonin lakeja, optisia illuusioita ja sähkön voimaa.

Kahjon kemistin kokeita 2 -tiedepajassa laitamme neutralointireaktion töihin. Käytämme samaa reaktiota kylpypommeissa, tulivuoressa ja ihan huvin vuoksi vaan poksautellessa!

Ilmoittaudu lomapajoihin tästä!

Talviloman ohjelma Tampereella klo 12:30-15:00

  • Ma 24.2. Kehittyvä Eurooppa ry: KEKE-paja
  • Ti 25.2. Kehittyvä Eurooppa ry: Galaktista kivaa
  • Ke 26.2. Kodarit: Talviralli -pelin koodaus Scratchilla
  • To 27.2. Tiedeka: Fyysikon feikkaukset
  • Pe 28.2. Tiedeka: Kahjon kemistin kokeita 2

Pajojen hintaan sisältyy välipala. Hinta ei sisällä vakuutusta.

Lisätietoja loma-ajan pajoista:

  • Soile Kutila 050 464 2160, tiedeka@tiedeka.fi
  • Suvi Syrjäläinen 040 803 4625, kodarit@kodarit.fi
  • Tarja Ahlgren 040 827 7650, kehittyvaeurooppa@gmail.com