Harrastuksia hakemassa?

Kesä on parhaimmillaan – oli loma tai ei. Lasten päiväohjelma näyttää koostuvan pääasiassa uimisesta. Hyvä niin, eipä niille uimaleluille parin kuukauden päästä enää käyttöä löydy. Ajatukseni karkailevat kuitenkin koko perheen syksyn ohjelmaan. Jatkaako entisiä harrastuksia vai aloittaako uusia.

Kaupunki tuntuu olevan pullollaan kaikenlaisia keskuksia. Kulttuurikeskuksia taiteilijoille, liikuntakeskuksia hikiliikkujille, uimakeskuksia pulikoijille, tanssikeskuksia, kiipeilykeskuksia, kauppakeskuksia… Keskuksesta löytyy hyvä valikoima tietyn alan tarjontaa. Helppoa ja yksinkertaista: valitset kaipaamasi alan keskuksen, astut sisään ja valitset mieleisesi vaihtoehdon.

Epäreilua. Missä ovat tiede- ja teknologiakeskukset tai jonkinlainen nörttiharrastuskeskus? Mihin keskukseen mennään silloin, kun majan pystytyksessä on ongelmia? Keneltä kysytään, miksi parsakaali muuttui keitossa hassun väriseksi? Missä kerrotaan, kuinka tietokonepelit toimivat?

Tiede- ja insinöörialat vaikuttavat päivittäin elinympäristöömme. Kuinka ihmeessä ne saivat salatieteen leiman? Kuperkeikan tekeminen uppoaa jo päiväkodissa ytimenjatkeeseen saakka. Miksei vaikkapa pariston käyttöä ja varauksen testaamista opeteta yhtä innokkaasti? Ympäristömme monimutkaistuu ja teknologian käyttö lisääntyy jatkuvasti. Aiemmin käytetyt opetusmenetelmät ja painotukset eivät enää riitä. Toisaalta uutta ei voi kehittää, ellei kehittäjä ymmärrä ja kunnioita aiempia kehitysvaiheita. Lisäksi täytyy aina muistaa, että ihmisen luomat järjestelmät ovat riippuvaisia ekosysteemien ja koko maapallon luonnollisista järjestelmistä. Ihminen on maapallolla luonnon ansiosta, ei toisinpäin.

Tiedeka kokoaa nyt saman katon alle tieteen ja insinöörialojen harrastustarjontaa. Tavoitteena on auttaa kaikkia, mutta varsinkin insinööri- ja tiedejutuista kiinnostuneita, jopa ujoja ja hiljaisia itsekseen puuhastelijoita, löytämään itselleen sopiva ja kiinnostava harrastus.

Tieteen ja tekniikan harrastuskeskuksesta Tampereen Kalevasta löydät tiedeopetusta tarjoavan Tiedekan lisäksi Kodarit koodikoulun ja Arkkitehtuurkoulu Tiilen. Ilmoittautumiset syksyn kursseille ovat käynnissä. Lisätietoja harrastuvaihtoehdoista löydät klikkaamalla allaolevia logoja.

            

 

 

Harrastuksia hakemassa?